Tannkjøttbehandling

Det er viktig å sikre at din munnhygiene er best mulig. Det finnes en rekke spesielle hjelpemidler, tannlegen eller tannpleieren kan vise deg dette. At du har en god munnhygiene sikrer at sykdommen ikke kommer tilbake når du er ferdig behandlet.

Behandlingen innebærer at tannlegen/tannpleieren fjerner alt belegg og tannstein på rotoverflaten der du har sykdom. Vi pusser fyllinger og fjernet eventuelle kanter slik at alt ligger tilrette for en god munnhygiene.
Noen ganger har sykdommen kommet så langt at tannlegen må gjøre kirurgiske inngrep for å stanse sykdommen. Dette gjøres ved hjelp av ulike kirurgiske teknikker. Kirurgien gjøres under lokalbedøvelse.
Det finnes også spesielle innlegg tannlegen kan bruke under operasjonen for å øke sjansen for å få tilbake litt av benet og tannfestet som er tapt som følge av sykdommen. Noen periodontitter er umulige å behandle ved vanlig mekanisk behandling, i disse tilfellene må man bruke antibiotika i tillegg til mekanisk behandling. Tannlegen tar da en bakterieprøve først.

Tannlegen/tannpleieren følger deg opp i flere månder/år etter at du er ferdig.Skriv ut